Security BootCamp

Programma

Op 13 maart 2019 kunt u sessies volgen van bekende en toonaangevende sprekers, waarbij visies, voorbeelden, actuele dreigingen en actualiteiten op het gebied van informatiebeveiliging de revue passeren. Volg breakout sessies of kies ervoor om een demo-sessie bij te wonen.

Wo

13 maart

2019

09:30 - 10:00

Registratie en ontvangst

10:15 - 10:40

Keynote

Trends 2030

Toon
info

 • Trendwatcher Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Nieuwe technologie zal impact hebben op alles wat we doen. Ook moeten we onze organisaties aanpassen en mensen voorbereiden op deze snelle ontwikkelingen.

10:45 - 11:15

Keynote

Beter beveiligd dan ooit?

Toon
info

 • Eward Driehuis legt uit, aan de hand van 250.000 onderzochte incidenten in 2018, hoe onze risico's veranderd zijn. Van startende cybercriminelen, tot staat gesponsorde hackers. De grote verschillen, maar ook de overeenkomsten. Om de risico's het hoofd te kunnen bieden, moeten wij ook naar binnen kijken. Kunt u uw medewerkers en uw leveranciers wel vertrouwen? Hoe bepaalt u uw het gewenste weerbaarheidsniveau? En hoe vertaalt dat zich in oplossingen?

11:30 - 12:15

Breakout sessies & Tech BootCamps

Toon
sessies

 • Ik heb niets te verbergen!

  Je ziet het pas als je het door hebt. In een wereld vol digitale technologie is beveiliging en privacy wel degelijk veranderd. Maar ondanks alle oplossingen om ons te beveiligen, nemen de security incidenten alsmaar toe. Zien de gebruikers het echte gevaar (op de lange termijn) nog niet in of beschouwen zij dit als complex en beperkend? Zijn wij uit het oog verloren wat wij nu écht moeten beschermen?

    

 • "Het is maar een informational..."

  Capture the Flag workshop

  Na afloop van een security assessment is er vaak het voornemen om de criticals en de high risks zo snel mogelijk op te lossen. In deze sessie geven wij u inzicht in waarom een classificatie als informational of low risk toch het verschil kunnen maken. Tijdens de sessie bespreken wij onderwerpen die ook in de Capture the Flag (CTF) aan bod komen.

   

  Uitleg van de Capture the Flag:
  Bij een Capture the Flag kunnen deelnemers in spelvorm hun kennis over informatiebeveiliging toetsen. De CTF wordt vandaag in 'jeopardy' stijl opgezet en de volgende onderwerpen komen aan bod: netwerkanalyse, webapplicaties, cryptografie en programmeren. Er zijn ongeveer 20 challenges waar de tanden in gezet kunnen worden. Aan het einde van de dag wordt een prijs weggegeven aan de deelnemer met de hoogste score.

 • Automation and Orchestration in Security Operations

   The cybersecurity operations team in the CDC gets overwhelmed by alerts and experience so called 'SOC fatigue'. What if there is a to automate some crucial steps of incident analysis and response? In this session, we will explain Security Orchestration, Automation & Response (SOAR) to accelerate decisions and truly deliver Managed Detection & Response in a Cyber Defense Center. Orchestrate and automate steps in the process of analyzing a potential security incident so that the security analyst does what he or she is good at and active the incident response action with the SOAR tooling.

 • Closing the remediation loop with modern vulnerability management

  Detecting vulnerabilities is great, but risk only decreases after remediation. However, traditional tools and practices are too limited, too siloed, and too slow to keep up with the multitude of vulnerabilities each scan delivers. In this session we will discuss processes and systems that equip you to take immediate action on identified vulnerabilities and set up a robust vulnerability management program.

 • Fortinet

  Tech BootCamp

12:15 - 13:30

Netwerklunch

13:30 - 14:15

Breakout sessies & Tech BootCamps

Toon
sessies

 • Breakout sessie 6

 • Privacy by design

  Privacy was vorig jaar natuurlijk een hot topic, maar waar staan we nu? En wat is er qua handhaving gebeurd? Daar staan we in deze sessie bij stil. Daarnaast gaan we het hebben over 'privacy by design', want hoe zorg je er nu voor dat activiteiten, processen en apparatuur vanaf het begin af aan in lijn met de privacywetgeving worden ingericht?

 • Our email security model, a 360° approach

  Een technologische oplossing alleen biedt geen oplossing voor het e-mail security vraagstuk. Een geïntegreerde aanpak, gebaseerd op people, process en technology is een vereiste. SecureLink heeft het e-mail security model ontwikkeld om organisaties op een holistische manier weerbaar te maken tegen de risico's van e-mail door het combineren van people, process & technology. Kortom: Better Together!

 • Security as an Accelerator for Digital Transformation

 • Een 5-stappen plan naar een multicloud nirvana

  Heeft u al nagedacht over de transfomatie van cloud naar multicloud? En het centraal beheren van beleidsregels en management voor iedere workload? Hoe maakt u van uw multivendor omgeving een beheersbaar IT landschap. Wij helpen u graag op weg.
  Juniper Networks, leider in het Gartner Magic Quadrant voor Data Center Networking 2018, biedt u een platform waarmee bedrijven en organisaties consequent elke netwerkfunctionaliteit voor cloudomgevingen, workloads en implementaties kunnen uitvoeren, controleren en bewaken. Door gebruik te maken van open interfaces en standaardprotocollen kiest u voor flexibliteit. Dit geheel geautomatiseerd en onder uw controle.
  Hoor meer over de use-cases over het versimpelen, het makkelijker beheren en veiliger maken van cloudomgevingen en ons 5-stappen plan.

14:20 - 15:05

Breakout sessies & Tech BootCamps

Toon
sessies

 • Waar komen Endpoint Protection, Behavioral Analytics en SOC samen?

  Iedereen kent het wel: silo's in hun eigen security landschap. Voor elke soort van beveiliging weer een eigen oplossing, die perfect werkt, maar nergens mee integreert. Op papier de beste security oplossingen, maar in de praktijk niet werkbaar omdat er overal andere GUI's worden gebruikt, de log een ander formaat heeft en de werkwijze van beheer plus implementatie ook weer verschilt. Detectie van malware, exploits en aanvallen is moeilijk. Het is nog moeilijker de onderliggende samenhang in kaart te brengen. En automatische remediation is al helemaal een utopie.

  Door de functionaliteit van die silo's onder te brengen in één platform wordt het een homogeen geheel, met alle voordelen van dien. Preventie, detectie, investigation en remediation vanuit één platform, zodat het netto resultaat een betere security oplevert met minder moeite.

 • It’s time for an easy to consume & price predictable secure connectivity layer

  Corporate en branch locatie access netwerken zijn vandaag de dag een cruciaal onderdeel van de productie omgeving. Als gebruikers en devices geen of niet de juiste toegang tot het access netwerk kunnen krijgen, heeft dit in de meeste gevallen direct impact op de productiviteit. Het beheer en de beveiliging van het access netwerk is echter een steeds grotere uitdaging qua tijd, kennis en voorspelbare kosten. SecureLink neemt al deze zorgen voor u weg met de dienst Managed Secure Network Infrastructure, op basis van voorspelbare OPEX kosten en zero touch provisioning. Deze dienst betreft een veilige infrastructuur gebaseerd op micro-segmentatie en is volledig geschikt voor SD-WAN.

  Deze sessie is primair een 'show and tell', live demonstratie van de dienst en diens mogelijkheden.

 • EPP & EDR - Better together

  Dat een next generation endpoint security oplossing (EPP) nodig is om bescherming te bieden tegen moderne malware is al jaren bekend. Logisch gevolg van de toenemende adoptie van dergelijke geavanceerde preventieve oplossingen echter, is de opkomst van zogenaamde Living-of-the-Land attacks waar geen malware aan te pas komt. Een voorbeeld: een hacker gebruikt een reeds aanwezig en veelal trusted systeemtool (Windows kent er meer dan 100!) om zo onzichtbaar te blijven voor een EPP en zichzelf toegang te verschaffen tot het systeem, vanwaar bijv. een password dump kan worden uitgevoerd. Een EPP, hoe geavanceerd ook, is lang niet altijd in staat dergelijk dual-usage van een systeemtool te herkennen en hierop te acteren.

  Dit is een typisch voorbeeld waar een geavanceerde detection & response tool (EDR) uitkomst biedt; op basis van een serie van events, welke op zichzelf legitiem zijn maar in combinatie kunnen duiden op een aanval, grijpt deze in op het endpoint zelf en alarmeert het de beheerder(s). Deze, en vele andere voordelen passeren de revue tijdens deze kennissessie waarin u meegenomen in onze visie aangaande het gezamenlijk gebruik van EPP & EDR, in eigen beheer óf als een managed dienst.

 • Analytics driven security solutions that turn data into answers

  During this session you'll learn:

  - How to utilize the Splunk platform for security investigations;
  - How to solve the security challenge across multiple domains;
  - Establish security operations by improving your security posture and incident response;
  - What a collaborative SOC-looks like, and
  - How machine learning protects against the unknown threats.

 • F5 Networks

  Tech BootCamp

15:05 - 15:35

Netwerkpauze & BNR Digitaal live uitzending

15:35 - 16:00

Keynote

Drs. Erik Schoppen

Toon
info

16:00 - 16:45

Closing act

16:45 - 18:00

Netwerkborrel

Sponsored by:
Security Bootcamp is een event van SecureLink Nederland B.V. | Trapezium 224 • 3364 DL Sliedrecht • T +31 88 1234 200[email protected]
Privacy policyCookie Policy
Cookie Settings