Michel van Eeten
Michel van Eeten

Michel van Eeten

Prof. Governance of Cybersecurity, TU Delft

Michel van Eeten's chair focuses on the Governance of Cybersecurity. He studies the interplay between technological design and economic incentives in Internet security. His team analyses large-scale Internet measurement and incident data to identify how the markets for Internet services deal with security risks.

8 maart 11:40 - 12:15 uur
BREAKOUT SESSIE

Grote moeite, klein plezier? Wat leveren al die security-maatregelen eigenlijk op?
Hoe weet een organisatie welke maatregelen zij moet nemen om zichzelf te beschermen? Kort antwoord: dat weet ze niet. CIO's grijpen terug op simpele vuistregels. Het wachtwoordbeleid van de meeste organisaties is contraproductief. De SLA's van leveranciers van security-oplossingen beloven helemaal niets over daadwerkelijke veiligheid. Awareness trainingen exporteren het probleem dan maar naar gebruikers. Kortom: God zegen de greep. Wij doen heel veel, maar hebben niet of nauwelijks zicht op de effecten van wat wij doen. Wanneer gaan we eens meten wat het oplevert? Wij bespreken hoe het beter kan aan de hand van de hostingsector. Daarin hebben wij veiligheidsprestaties leren voorspellen en de impact kunnen meten van maatregelen als patching. In samenwerking met de sector gaan wij proberen de security te verhogen.

Aanmelden
Sponsored by:
Security BootCamp is een event van SecureLink Nederland B.V. | Trapezium 224 • 3364 DL Sliedrecht • T +31 88 1234 200info@securelink.nl